Vägen till kärleksfulla relationer 

- Att öppna upp för kärleken och lyckan i livet

SÖKANDET OCH VÅRT KÄNSLOMÄSSIGA ARV 

Hur många har inte tänkt tanken att bara om jag får det där jobbet träffar kärleken eller vinner de där pengarna så blir jag lycklig. Som om lyckan fanns utanför oss. 

Det är så lätt att tro att vi behöver en annan människas bekräftelse på att vi är älskade för att vi skulle känna att vi duger. Jag var själv fast i det en gång i tiden där jag trodde att bara min livssituation ändrades, om det så var jobb eller ekonomi så skulle jag bli lycklig. Men jag sökte bara mig själv men förstod det inte då för jag hade då ingen kontakt med min egen kärlek till mig själv, jag visste inte att jag redan bar på allt detta.

Denna förlorade kontakt med vårt inre, vår egen kärlek och vår egen inre kraft och tro är ett resultat av, i många fall barndomen, men även ett samhälle som idag har så mycket fokus på det yttre och den ständiga uppkopplingen som distansierar oss inte bara från oss själva utan även också från de i vår närhet.

Det största misstaget jag gjorde då var att tro att allt detta fanns utanför mig själv, att yttre saker kunde ge mig detta och kunde få mig att känna mig hel. När jag då istället öppnade mitt hjärta så kunde jag se att jag redan har all den kärlek jag behövde. Kärleken finns inom oss alla, men jag såg den inte då. Jag hade gömt den under lager efter lager av pålagringar från omvärlden, den falska bilden av mig själv.

Jag hade skapat en tro som kom när jag var barn, såsom det har gjort i många utav oss, då jag blev belönad och bestraffad utav omvärlden som sa att jag måste vara god för att vara värd kärlek. Det var då som beroendet av omvärlden skapades och vår lögn om att kärleken endast kommer utifrån skapades.

TA ANSVAR FÖR VÅR EGEN LYCKA

Där relationer ofta går fel och går isär är de relationer där man lagt lyckan i sin parters händer. Det blir ett enormt ansvar och det som sker är att vi lämnar vår egen planhalva och kliver över på vår partners. Vi glömmer bort att bära oss själva och stå i vår egen kraft och det ansvaret som läggs på partnern orsakar ofta ett slags flyktbeteende då energin går från kärlek till rädsla då behövande är rädsla.

Det jag gjorde då var att ge bort all min kraft och allt mitt ansvar istället för att jag såg att jag själv skapade mitt eget liv och utan att jag såg att allt detta jag kanske gick runt och sökte efter faktiskt finns så nära som precis på min tröskel – det finns hela tiden inom oss alla!  Det är detta som händer i de flesta relationer där de känslomässiga såren är så stora och rädslan för att inte kunna bibehålla känslan av att känna sig älskad tar över och gör oss beroende.

Så var det för mig, jag stod där så vilsen och hade ingen aning om vem jag egentligen var. Men när jag insåg att det är bara jag som kan förändra min situation, när jag valde bort lidandet. När jag började ta ansvar och äntligen vågade öppna mitt hjärta så fann jag äntligen den lyckan jag så länge sökt och den befrielsen av att känna att jag bar på lösningen själv inom mig var enorm. Allt fanns och finns redan så nära, så nära….
Jag tyckte att kärleken gjorde ont för jag bar på sår från tidigare krossade förhållanden och då stängde jag igen mitt hjärta för kärleken och även för den kärleken som jag bar inom mig, min egen kärlek – nyckel till den sanna lyckan!

Vi behöver lära oss att ta ansvar för vår egen lycka och se att vi bär den alla inom oss. Vi behöver rasera den falska bild av den vi tror att vi är som du kan läsa om under ”att återfinna vårt sanna jag” för att vi ska kunna se att ingenting saknas oss, vi har allt det vi söker redan.

Lyckan är resultatet av den kärlek som kommer inifrån dig själv. 

KÄRLEKENS RÖST  -  RÄDSLANS RÖST

Det finns bara två känslor och det är kärlek och rädsla. För att kunna lägga grunden till en bra kärleksrelation behöver vi se att vi alla bär på våra egna drömmar och de är unika. Vi har vårt eget sätt att hantera våra känslor och tankar och därför upplevs våra drömmar helt olika och är oss unika.

Felet vi ofta gör i kärleksrelationer är att vi då försökt projicera vår dröm på vår partner. Vi har då skapat en mängd förväntningar på hur vi tror och vill att det ska bli och när det inte infrias så blir vi besvikna. Vi behöver lära oss att vi är unika och våra behov och drömmar ser olika ut. 

Våra drömmar är uppbyggda av känslor och våra känslor består av rädsla och av kärlek. Det sägs att  95% av de beslut som görs i världen görs utifrån rädsla och endast 5% görs utifrån kärlek. Om det stämmer vet jag inte men om vi tittar på världen idag så kan vi lätt se att något är galet och att det är mer rädsla som styr än kärlek. Även om vi sakta går åt rätt håll. Det kan givetvis variera men det är så gott som i varje enskilt fall rädsla som dominerar. Det som är viktigt i relationer är att se skillnaden på rädsla och kärlek.

Rädsla är en kvävande, beroende, kontrollerande energi som är full av skyldigheter och förväntningar och där egot har fritt spelrum och styr våra handlingar. Kärlek är alltid fri, villkorslös, generös och vänlig.

Att se vår egen del och ta ansvar för den lägger grunden för en lycklig och varaktig relation. Och genom att stärka relationen till oss själva, lära oss att kliva tillbaka in i oss själva och landa i vårt eget hjärta och vår egen kärlek så har vi lagt en fin och stabil grund till en sund relation.

 

SPEGLINGAR

När du älskar och respekterar dig själv så kommer andra människor att älska och respektera dig tillbaka. Din yttre värld är bara en spegling av din inre värld och din syn på dig själv. 

Likaså så är det med det du ser i din omgivning. Allt det vackra och fina du ser i andra människor är bara en spegling av allt det vackra och fina du själv bär där inne men kanske inte ännu funnit. De fina egenskaperna är inte bara tillskriva just dessa personer utan du är också allt detta, allt detta finns inom dig redo att väckas till liv.

 

För relationscoachning för par/parsamtal, läs mer här. 

 

Du får gärna länka till min sida men ej kopiera texterna!

 

HÖR MIG BLI INTERVJUAD OM RELATIONER I PODCASTEN "JAG ÄR SJUK I HUVUDET", AV OCH MED VIKTOR ÅKERBLOM OCH JESSICA EKMAN HÄR NEDAN:

AVSNITT 1 - HÄR
AVSNITT 2 - HÄR
AVSNITT 3 - HÄR

 

NYHET!

NU KAN NI ÄVEN FÖLJA MIG PÅ YOUTUBE, INSTAGRAM, FACEBOOK OCH SOUNDCLOUD: 

Youtube 
Instagram
Facebook
Soudcloud

Välkomna att följa mig!