Att behålla sitt jag i nära relationer

Du får gärna länka till min sida men EJ kopiera texterna!

En av de största utmaningarna och största orsakerna till att relationer går isär är för att man har svårt att behålla sitt eget jag i relationen, man tappar kontakten med sitt inre, med sina egna behov och börjar leva helt och fullt genom den andra personen.

Relationer har en förmåga att väcka de största rädslorna inom oss. Många bär rädsla för att bli övergivna, bortvalda, lämnade och att inte vara älskade och accepterade.
Du känner säkert igen det. Du har mött en ny kärlek och allt är rosenskimrande och härligt. Ni är nykära och allt känns sådär underbart och mysigt som det bara kan göra när man är sådär härligt nyförälskad.
Sedan går det några veckor eller någon månad och plötsligt så är det något som känns annorlunda. Kanske är det svårt att sätta ord på det, du kanske inte riktigt kan förklara det men det är något som känns annorlunda, som om något har ändrats mellan er.

NÄR RÄDSLAN TAR ÖVERHANDEN
Det som har skett är att under nyförälskelsefasen så är ni öppna och mottagliga och älskar som om ni aldrig blivit sårade, det kan gå väldigt fort så att ni inte riktigt hinner med men plötsligt så har ni kommit varandra riktigt nära, förälskelsefasen börjar lägga sig och känslorna börjar intensifieras på ett djupare plan och är på väg att övergå till en djupare kärlek.
Ni börjar känna en stark samhörighet och trygghet tillsammans och det är just där som något sker.
Då plötsligt inser ni att det ni upplever kan gå förlorat och ofta kommer gamla minnen från tidigare förälskelser som gått i kras ikapp er, eller så är det något minne från barndomen om en förälder som försvann eller övergav (ibland kan det sitta ännu djupare, i minnen från en kanske svår förlossning och upplevelse av separation från modern) och i det ögonblicket så kliver rädslan in i relationen och det är det som ni upplever som är svårt att sätta ord på. Från det ögonblicket så ligger rädslan som en kil mellan er och hindrar er från att komma i kontakt med ert hjärta och kärleken.
Rädsla är kärlekens motsats och rädsla är med andra ord allt annat än kärlek. Om man inte är medveten om detta så kan en relation där kärleken fortfarande finns kvar gå i spillror på grund av att rädslan kommit i vägen och man inte längre kommer i kontakt med grundkänslan som faktiskt fortfarande finns där men går ej att nå då rädslan kilat sig emellan er.

Det är när vi står i kontakt med de rädslorna och såren som  vi kliver ifrån oss själva. Det är i den stunden som vi tappar kontakten med vårt eget hjärta och i och med det också tappar kontakten med kärleken.
Från den stunden så har vi ändrat vårt fokus till att istället för att ligga i nuet, istället hamnat på framtiden, i en rädsla för vad som ska hända. Eller så har vi hamnat i dåtiden i ett gammalt minne som spelas upp i vårt cellminne och som får alla varningssignaler att slå på i vår kropp och varna oss för smärta och fara och som får oss att tro att det vi känner har med nuet att göra. Men det har alltid med ett tidigare minne att göra men när kontakten med hjärtat ej finns där så tar rädslan över och det är den rösten som hörs starkast och där, just då, har vi tappat vårt eget jag.

För att hålla kvar kärleken så glömmer vi oftast att lyssna in vad det är vi själva önskar utan börja leva för den andra personen. Börjar rätta oss efter dennes önskemål och behov och genast har vi tappat kontakten med våra egna behov och önskningar.
Ju längre detta får pågå så skapar det allt större separation till sin partner. Vi står inte längre kvar på vår egen planhalva utan har klivit över på den andres och där börjar snart den andre att känna sig kvävd och har behov att frigöra sig.
Att inte vara i kontakt med sitt hjärta, att stå på den andres planhalva och helt glömma bort att lyssna in sina behov skapar till slut depression och vilsenhet.

VÄGEN TILLBAKA
Det finns vägar tillbaka och det är att hämta hem sig själv igen och landa tillbaka i ens eget hjärta. Att börja lyssna inåt igen och se sina egna behov och önskningar och att åter igen lära sig att följa dem. Att sätta sig själv i främsta rummet. Att ge till sig själv först. Att fylla sin egen bägare först. En resa som inte alltid känns så lätt men det är så befriande att komma tillbaka.
Jag erbjuder vägledning i detta ämne för att hjälpa att se klarare och ge verktyg och redskap att kunna komma tillbaka. För bokning se nedan.

Vägledning
Bokning och lediga tider klicka här.
 (Du får gärna länka till min sida men EJ kopiera texterna.)

Mer om att bära sig själv i nära relaioner kan du lyssna på här.
Från Minervas Youtubekanal.

 

HÖR MIG BLI INTERVJUAD OM RELATIONER I PODCASTEN "JAG ÄR SJUK I HUVUDET", AV OCH MED VIKTOR ÅKERBLOM OCH JESSICA EKMAN HÄR NEDAN:

AVSNITT 1 - HÄR
AVSNITT 2 - HÄR
AVSNITT 3 - HÄR

 

NYHET!

NU KAN NI ÄVEN FÖLJA MIG PÅ YOUTUBE, INSTAGRAM, FACEBOOK OCH SOUNDCLOUD: 

Youtube 
Instagram
Facebook
Soudcloud

Välkomna att följa mig! 

 

  

Copyright © 2003-2017 www.minervas.se All rights reserved.