Väck din sanna essens - Feminin vs. maskulin energi

För att nå ett själsligt välbefinnande, känna balans och harmoni och erhålla lyckliga, fungerande kärleksrelationer så är en viktig del av det att som kvinna stå i kontakt med och landa i sin feminina energi och som man stå i kontakt med sin maskulina energi.

Vi lever idag i ett väldigt mansdominerat samhälle där många kvinnor fått gått in i en maskulin energi, en presterande energi som gjort att många kvinnor tappat kontakten med sin feminina energi och därmed tappat bort sig själva.

Manlig energi handlar mycket om närvaro, styrka, säkerhet och medvetenhet. Den är givande, logisk, action, givande, penetrerande och kraftfull, logisk tänkande m.m.
Att vara en "doer" är typiskt för manlig energi.

Kvinnlig energi handlar om stark strålglans, det är en mjuk och skinande vacker energi och den mottagande, öppen, sårbar, mjuk, mottagande, intuitiv, omhändertagande, känslomässig närvaro, healing, kreativitet, avslappnad, lekfullhet m.m.

När kvinnor tappar sin kvinnliga energi och kliver in i den maskulina styrkan och "doer"energin så lägger hon automatiskt på sig ett maskulint skydd, ett "klarar mig själv" skydd och energin blir då svårgenomtränglig och ej så mottagande.
Hon tappar sin rätta essens och vibrerar därmed i fel energi och det är ofta här som det uppstår problem i relationer eftersom plus och minuspolen inte längre är rätt, attraktionen/dragningskraften har tappats.

För att kärleksrelationer ska kunna hålla kvar sin glöd så behöver mannen stå i sin maskulina energi och kvinnan i sin feminina. Givetvis kan en kvinna stå i kontakt med sin maskulina energi och mannen i sin feminina, att ha kontakt med båda delarna men den som behöver vara dominerande är den som är vår sanna essens.
Om mannen tappar kontakt med sin maskulina energi och lever mer feminin energi så är det ofta också problem i nära relationer. Då saknas den manliga starka närvaron och i kvinnan saknas den kvinnliga mjuka strålglansen och attraktionen uteblir.

I det sexuella mötet

Kvinnan har sin pluspol i hjärtat och sin minuspol i könet. Mannen har sin pluspol i könet och sin minuspol i hjärtat. Mannen är den som ska öppna kvinnan för skaparkraften och kvinnan är den som ska öppna mannens hjärta. När dessa energier får flöda fritt så är det i perfekt balans. Känslomässigt medveten skaparkraft. Ofta är det så att kvinnans väg till sex går genom känslan (när hon känner sig älskad och uppskattad vill hon ge av sig själv sexuellt). Medan mannens väg till hjärtat går genom sex. När han får fysisk bekräftelse så kommer han i kontakt med sin kärlek. (Inte alltid givetvis, men ofta)


Hitta tillbaka till sitt rätta energi/essens

Det går att hitta tillbaka till sin rätta essens/energi. Med hjälp av övningar och ett arbete med att släppa det maskulina skyddet så kan jag hjälpa dig som kvinna att finna tillbaka till din vackra feminina energi och till lyckligare relationer både till dig själv och omgivningen. Samt att jag kan hjälpa dig som man att hitta tillbaka till din starka manliga närvaro.

Om du önskar hjälp med att hitta tillbaka till ditt hjärta och till ditt sanna jag, din sanna essens och till lyckliga relationer så är du varmt välkommen att kontakta mig.
Bokning och lediga tider hittar du här

HÖR MIG BLI INTERVJUAD OM RELATIONER I PODCASTEN "JAG ÄR SJUK I HUVUDET", AV OCH MED VIKTOR ÅKERBLOM OCH JESSICA EKMAN HÄR NEDAN:

AVSNITT 1 - HÄR
AVSNITT 2 - HÄR
AVSNITT 3 - HÄR