Om Minervas

MIN RESA

Vem är jag, vem är jag inte? Jag är du och du är jag. Jag tror på att vi alla är droppar ur samma hav, att vi alla någonstans hör ihop och är ett. Jag tror att vår längtan och våra känslor i grund och botten är desamma. Men givetvis är vi alla på ett eller annat sätt unika och vi bär alla olika historier. Här kommer en del av min.

I hela mitt liv har jag varit en sökare med ett stort tomrum inom mig som väntat på att bli fyllt. Jag har alltid vetat att det finns något så mycket större än det vi upplever här på jorden men inte vetat hur jag ska komma dit. Jag har alltid burit så mycket kärlek inom mig och har velat funnit vägar för att få uttrycka den och sprida den, inspirera och entusiasmera. Men det kändes länge som att den här världen inte varit mottaglig för det förrän nu vilket gjorde mig frusterad, gjorde att jag kände mig ensam och oförstådd, som om jag inte passade in här på denna jorden. Kände mig många gånger som ett ufo, otrolig ensam och vilsen och som om jag pratade ett annat språk. Men det handlade bara om mig och vilka vägar jag hade valt för att sprida min kärlek och närvaro. Jag behövde finna min rätta väg för att få uttryck för allt det som jag kan förmedla, allt som ville ut vilket jag nu äntligen har funnit. 

Genom att så småningom förstå att det jag hela livet känt men inte förstått var att jag var högkänslig, en HSP (Highly sensitive person) men också en empat och att det faktum att jag tog in och processade saker så mycket djupare och kände så mycket energier och känslor från min omgivning gjorde det stundtals extremt utmanande att leva i det samhället vi har idag. Att känna allt som inte är kärlek som präglat och fortfarande till viss del präglar vår jord och mänskligheten gjorde att jag ville till allt pris i världen sprida dess motsats istället. Att få kärleken att bli kraften som skulle bli större än allt hat och mörker. Jag ville att alla skulle må bra och att alla vi människor skulle landa i kärleken och låta den kraften spridas över hela världen.

Idag är jag tacksam för den tomhet som jag i hela mitt liv har känt i mitt hjärta, den rastlösheten och den eviga känslan som aldrig tycktes bli fyllt. Idag vet jag, för utan den där tomhetskänslan så hade jag aldrig varit den jag är idag. Tomheten gör att vi letar och letar tills vi finner den andra halvan av oss själva, eller rättare sagt finner hela oss själva. Det är drivkraften, bränslet, som för oss dit vi ska – till vårt hjärta och till dom vi innerst inne är.

 

TOMHETEN 

Jag försökte i alla år att  fylla den tomma känslan med stormiga kärleksförhållanden, ett evigt shoppande, ett evigt sökande efter en inre frid jag saknade, startade projekt efter projekt men utan att nå dit jag önskat och utan den tillfredsställande känslan av att ha hittat hem. Jag stod där utan att ha kunna slå mig till ro, jag stod där lika vilsen som innan. Det jag inte visste då men vet nu är att den enda som kunde fylla det tomrummet var jag själv. Det som vi hela tiden söker är oss själva. För mig blev det ett jobbigt men nödvändigt och slutligen fantastiskt uppvaknade. Jag hamnade i en medberoendesituation till min omgivning som höll på att förgöra mig. Jag gav och gav av mig själv men glömde helt bort mig själv. 

Vägen till mitt sanna jag har varit lång och krokig och fick mig att möta många stora och tunga utmaningar. Många gånger var jag ute i snårskogen och förgäves letade efter vägen – den vägen som jag visste är min livsväg men som var så skymd för mig tills dess att jag började lyssna på mitt hjärta och min själ och först då så var det som om jag började se klart igen och äntligen landade i mitt hjärta. 
Jag vet att dessa upplevelser har kommit till mig av en stor anledning och därför tog jag tillvara på erfarenheterna och har därmed gjort det till min livsuppgift att hjälpa människor att finna sin väg till sitt hjärta och till sin egen inre sanning, att skapa och erhålla kärleksfulla relationer och finna sin egen lycka och kärlek och ur detta så väcktes allt det som du kan läsa om här på denna sida. 
 

I hela mitt liv så har jag fascinerats av människan, av kärlek och relationer och även av det som vi inte kan förklara. Allt som rör människa och dess utveckling och livsresa. Ända sedan jag var barn så har jag varit öppen och känslig för energier, andra människors mående och andra upplevelser och fått visioner men jag förstod det dock inte förrän runt 20-års åldern.

Jag har alltid haft en mycket stark intuition, alltid vetat, känt på mig och förstått så mycket mer än jag kunnat förklara och alltid har jag haft rätt. Med åren så växte det sig starkare med sanndrömmar och varsel och jag började känna andras känslor som om det var mina egna. Detta ledde slutligen till en större och större säkerhet och jag fick jag mer och mer bevis på att det jag upplevde var sant och det gjorde att jag utbildade mig inom många olika områden inom personlig utveckling. Då kunde min känslighet som jag alltid tyckt varit en belastning helt plötsligt vara till glädje och komma till användning. Idag är min känslighet, intuition och öppenhet min framgångsfaktor och jag har lärt mig att leva med den och glädjas åt den. 
Min intuition är därmed en stor tillgång i mitt arbete som coach då jag har förmågan att se bortom det som vi redan ser, att känna det som inte har blivit uttryckt, höra det som inte sägs och få en större helhetsbild och förståelse och snabbare och djupare resultat.

Många av de hårda smällar jag mött i mitt eget kärleksliv, att utplåna sig själv samt de smällar i livet i övrigt har idag givit mig otroligt många viktiga redskap att kunna förmedla vidare till människor i liknande situationer så den största läromästaren har helt klart varit livet självt. Jag tror på vikten av den egna resan för att verkligen kunna hjälpa, att självinsikt är nyckeln till att förstå människors behov och kunna möta dem där de är vilket gör att det jag delar på denna sida är självupplevt. 

Jag har nu varit en inspiratör och vägledare för människor i personlig utveckling sedan 2004 och hjälpt flera tusentals personer sedan starten. Och idag möter jag inte bara alla ni vackra själar i Sverige utan har äran att få möta vackra själar även i Finland, Island, Åland, Spanien, Italien, USA, Frankrike, Indien och England m.fl.

Att få inspirera och vägleda människor till sitt hjärta och sin egen sanning har alltid funnits där naturligt och är enormt givande och fått mig att växa som människa på alla nivåer. Och det underbara är att arbetet bara blir mer och mer fantastiskt!

Min förhoppning är att mina ord ska hjälpa dig på din väg mot ditt eget hjärta och ett liv i frid.

Välkommen in att läsa mer!
Med värme och kärlek, 

Karolina, Minervas

 

PODCASTS OCH ANDRA INTERVJUER MED MIG HITTAR DU HÄR

  

 FÖLJ GÄRNA MIG PÅ YOUTUBE, INSTAGRAM, FACEBOOK:

Youtube 
Instagram
Facebook
Min andra hemsida

 

© -  Karolina/Minervas
Du får gärna länka till min sida men inte kopiera texterna.